Tendències 16

Carregar la réflex amunt i avall cada cop es porta menys. Com també passar-se hores al photoshop per retocar una imatge. Des que fa 11 anys els mòbils van començar a integrar una càmera de fotos i des que va aparèixer Instagram el 2010, la fotografia ha saltat de la réflex i les compactes als telèfon i les nostres butxaques. I d’allà a internet, a l’instant.
Les xarxes socials tenen encara pocs anys de recorregut. Potser per això de tant en tant sentim una nova repercussió d’exposar les dades personals al ciberespai. Pengem vídeos a Youtube, enviem tuits i adjuntem fotografies i documents als nostres correus electrònics. Però… us heu parat mai a pensar què passa amb tot això el dia que… moriu?
America Sanchez: Va fer els cartells i les campanyes publicitàries per a marques com Moritz, per a entitats com el Gran Teatre del Liceu i per a efemèrides com el Centenari del Barça. Amèrica Sánchez és el nom artístic amb què el dissenyador gràfic Juan Carlos Pérez sanchez. Avui xerrarem amb ell, i és que és un outsider. En un món on tot és digital, ell reivindica la vella escola i no ha volgut mai utilitzar cap ordinador per treballar.
Fa uns sis anys que Google va llençar Google Maps i Google Street View, dues aplicacions molt útils que ara els artistes agafen per crear. Des de fotògrafs que busquen els fets singulars o diferents, fins als que usen els dos programes com l’escenari per als seus curtmetratges.

S'ha consultat 32 vegades en total, 1 vegades avui.
Tendències 16

Comentaris (0)